• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kiadványai

Bővebb információ kiadványaink megvásárlásáról.

Nováki Gyula-Baráz Csaba-Dénes József-Feld István-Sárközy Sebestyén

Heves megye várai az őskortól a kuruc korig ÚJ

Magyarország várainak topográfiája

Ára: 3500 forint

A "Magyarország várainak topográfiája" sorozat második, Heves megye várai az őskortól a kuruc korig c. kötete ugyanazon célkitűzésekkel és hasonló elvek szerint kívánja bemutatni e terület egykori erősségeit, mint a korábbi Borsod-Abaúj-Zemplén megye erődítményeit tárgyaló munka. A kötetet megjelentető Castrum Bene Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a várkutatás legújabb eredményei alapján alapvetően egy topográfiai teljességre törekvő adattár összeállítását tekintette feladatának.
Heves megye esetében ugyanakkor egyrészt bővítettük a tárgyalásra kerülő emlékek sorát, számba véve a még egyértelműen nem értékelhető vagy épp a továbbiakban a kutatásból kizárandó objektumokat is. Másrészt, itt már a megye erősségei kutatástörténetének vázlatos összefoglalására is kísérletet teszünk.
A jelen munka tehát egy segédkönyv kíván lenni a történeti kutatás bármelyik területén tevékenykedő szakember s természetesen az érdeklődő laikus és lokálpatrióta számára, fő célja, hogy magáról az erősségről, azaz a terepen megjelenő történeti forrásról, annak topográfiai helyzetéről, méretéről, jellegéről, ismert építményeiről és természetesen a kutatás eddigi eredményeiről szolgáltasson megbízható adatokat. Arra azonban tudatosan nem kíván vállalkozni, hogy a középkor és a korai újkor erődítményei esetében az írott forrásanyag teljes, netán levéltári jelzeteket is tartalmazó adattára is legyen
A kiadvány megrendelhető az BNPI címén (3301 Eger, Pf. 116, valamint: http://www.bnpi.hu/?m=kiadvany_rendeles)

Kiadványaink megvásárlásának lehetőségeiről ide klikkelve szerezhető bővebb információ.

Értékesítés

Kiadványaink megvásárolhatók igazgatóságunk Ökoturisztikai ésé Környezeti Nevelési Osztályán (Levélcím: 3304 Eger, Sánc u. 6.) vagy megrendelhetők a titkarsag@bnpi.hu címen (tel: 36/411-581).

Postai rendelés esetén az eladási árhoz a postai utánvétel költsége is hozzászámítandó.

Értékesítési pontok

  • Felsőtárkány, Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont (3324 Felsőtárkány, Ifjúság út 34/1., tópart)
  • Hollókő, a "Táj és a nép" kiállítás tájháza (3176 Hollókő, Kossuth út 99-100.)
  • Ipolytarnóc, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület Bemutatóhelye
  • Miskolc - Lillafüred, a Szt. István-barlang Fogadóépülete (Lillafüred, Erzsébet sétány)
  • Szilvásvárad, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Információs Háza, (Millenniumi és természetismereti tanösvény kezdőpontja) időszakos nyitva tartással: áprilistól augusztusig
  • Szilvásvárad, a Kalapat Kilátótorony jegyárusítója

További értékesítési pontok