• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

június 19., 13:35

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését a szombati Bükkaljai Mustrára

A bogácsi Rendezvényparkban megrendezendő, a XXV. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny keretén belül megszervezett IV. Bükkaljai Mustrán 2017. június 24.-én (szombaton) főzőversenyt szervezünk, amelyre május 20-ig lehet jelentkezni.

Kategóriák:

I.      Rizling borhoz illő étel készítése.

II.     Kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése.

Az elkészített ételeket szakmai zsűri díjazza. A résztvevő csapatok és a díjazottak ajándékban részesülnek. Mind a két kategóriában készült ételeket egyforma díjazásban részesítik a szervezők:

I.  helyezett csapatok díjazása: 30.000 Ft és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósának Borostyán Vendégházában (Répáshuta) 1 hosszú hétvége a csapat számára + serleg

II. helyezett csapatok díjazása: 20.000 Ft és a csapat számára ingyenes belépők az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontba + serleg

III. helyezett csapatok díjazása: 10.000 Ft és a csapatok számára ingyenes belépők a Lillafüredi Anna barlangba + serleg


Eredményhirdetés: 2017. június 24. 16:30, a felvonulást követően a Rendezvényparkban!

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Jelentkezés szándékát kérem, jelezze a következő postai címen:

Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft.

3412 Bogács, Alkotmány u. 5.

vagy elektronikus formában a turizmus@bogacs.hu e-mail címre a jelentkezési lap megfelelő kitöltésével.

További információ:

Tel.: +36-49/534-011  E-mail: turizmus@bogacs.hu  web: www.bogacs.hu

Részvételi feltételek az I. kategória, rizling borhoz illő étel készítése esetén: 

 Tűzifát a szervezők biztosítanak. Az ételek elkészítéséhez szükséges nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében.
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  •  a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk
  • a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  •  az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,

 

Részvételi feltételek a II. kategória, kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése esetén: 

Csapatonként 5 kg vaddisznóhúst (3 kg csontos és 2 kg színhús) és tűzifát a szervezők biztosítanak a versenyben résztvevőknek. Az ételek elkészítéséhez szükséges egyéb nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  • a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  •  a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  • az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tűzifától eltérő tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk, de az ide vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,


Kapcsolódó anyagok:

IV. Bükkaljai Mustra 2017. június 24-én

 

 

 

Legfrissebb hírek

Ma, 10:49

Még mindig vannak járhatatlan turistautak a Bükk-hegységben

Az utóbbi napokban több észrevétel, panasz érkezett igazgatóságunkra a bükki turistautak állapotával kapcsolatban, elsősorban azért mert a kirándulókat váratlanul érte, hogy a turistaúton nem, vagy alig lehet továbbmenni a kidőlt fáktól. Valóban sokkoló látvány lehet a helyenként az egymásra borult fák tömege, főleg akkor, ha az váratlan akadályt jelent a továbbjutásban. Tovább...

augusztus 13., 17:00

„Mediterrán” Kisgyőr 2 – nyári este

Kisgyőr és a galyák mediterrán jellegű klímáját, zoológiáját, növényvilágát és tájképi értékeit mutatjuk be a kabócák énekével kísért, sötétedésbe hajló túrán. A Kisgyőr feletti Ásott fa - tetőre túrázunk fel 515 m-magasra, ahonnan pazar kilátás nyílik úgy a Bükk, mint a Bükkalja és az Alföld irányába is. Sötétedés után a lappantyú hangját is hallani lehet, érezni a gyepek növényeinek fűszeres illatát, sőt, a nyári csillaghullás maximumát is megfigyeljük. Tovább...

augusztus 12., 20:00

Perzeidák – meteorles és csillagászati bemutató Felsőtárkányban- Időpontváltozás! augusztus 13. 20:00

Az augusztusi hullócsillagokat fényszennyezés-mentes természeti környezetben, kényelmes tábori ágyakról, távcsöves bemutató mellett tekinthetik meg látogatóink. Csak derült égbolt esetén! Tovább...

augusztus 11., 13:21

Magyar szürke szarvasmarhák a pélyi Ludasban

A Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet újabb legelőit veszik birtokba a szürke szarvasmarhák. A cél a természetet kímélő - az elmúlt évtizedek során sajnos háttérbe szorult - legeltetéses gazdálkodás megvalósítása, amely a területen élő védett növény- és állatfajok számára megfelelő élőhelyet biztosít. Tovább...

augusztus 11., 11:34

Cseppkövek és denevérek

Új interaktív kiállítás várja a Szilvásváradra látogatókat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Szalajka-völgyi Információs Házában. Tovább...

augusztus 7., 09:26

„Mediterrán” Kisgyőr túra – nyári este

Kisgyőr és a galyák mediterrán jellegű klímáját, zoológiáját, növényvilágát és tájképi értékeit mutatjuk be a kabócák énekével kísért, sötétedésbe hajló túrán. A Kisgyőr feletti Ásott fa - tetőre túrázunk fel 515 m-magasra, ahonnan pazar kilátás nyílik úgy a Bükk, mint a Bükkalja és az Alföld irányába is. Sötétedés után a lappantyú hangját is hallani lehet, érezni a gyepek növényeinek fűszeres illatát, sőt, a nyári csillaghullás maximumát is megfigyeljük. Tovább...

augusztus 2., 10:09

Hullócsillagles és csillagászati bemutató augusztus 13-án - Időpontváltozás!

Augusztus a hullócsillagok hónapja. Az év ezen időszakában, egészen pontosan augusztus 12-13. éjszakáin látványos hullócsillagokat figyelhetünk meg a városoktól távol. A jelenség kapcsán vetítettképes előadással, távcsöves csillagászati bemutatóval és tábori ágyakról nézhető meteorlessel kedveskedünk a hozzánk ellátogatóknak. Tovább...

július 27., 10:52

Túramanó Tábor beszámoló

Július 17. és 21. között rendeztük meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság napközis táborát Felsőtárkányban, melyre 23 „túramanó” jelentkezett. Az idei táborban – nevéhez hűen – a természetjárás, túrázás kapott nagyobb szerepet. Tovább...

július 27., 07:58

Őslénytani érdekességek Bruneiből (Borneo)

– Kocsis László kutató előadása Ipolytarnócon 2017. július 29-én. Tovább...

július 26., 14:43

Álláspályázat

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság álláspályázatot hirdet vagyongazdálkodási ügyintéző munkakör betöltésére. Tovább...