• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

június 19., 13:35

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését a szombati Bükkaljai Mustrára

A bogácsi Rendezvényparkban megrendezendő, a XXV. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny keretén belül megszervezett IV. Bükkaljai Mustrán 2017. június 24.-én (szombaton) főzőversenyt szervezünk, amelyre május 20-ig lehet jelentkezni.

Kategóriák:

I.      Rizling borhoz illő étel készítése.

II.     Kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése.

Az elkészített ételeket szakmai zsűri díjazza. A résztvevő csapatok és a díjazottak ajándékban részesülnek. Mind a két kategóriában készült ételeket egyforma díjazásban részesítik a szervezők:

I.  helyezett csapatok díjazása: 30.000 Ft és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósának Borostyán Vendégházában (Répáshuta) 1 hosszú hétvége a csapat számára + serleg

II. helyezett csapatok díjazása: 20.000 Ft és a csapat számára ingyenes belépők az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontba + serleg

III. helyezett csapatok díjazása: 10.000 Ft és a csapatok számára ingyenes belépők a Lillafüredi Anna barlangba + serleg


Eredményhirdetés: 2017. június 24. 16:30, a felvonulást követően a Rendezvényparkban!

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Jelentkezés szándékát kérem, jelezze a következő postai címen:

Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft.

3412 Bogács, Alkotmány u. 5.

vagy elektronikus formában a turizmus@bogacs.hu e-mail címre a jelentkezési lap megfelelő kitöltésével.

További információ:

Tel.: +36-49/534-011  E-mail: turizmus@bogacs.hu  web: www.bogacs.hu

Részvételi feltételek az I. kategória, rizling borhoz illő étel készítése esetén: 

 Tűzifát a szervezők biztosítanak. Az ételek elkészítéséhez szükséges nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében.
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  •  a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk
  • a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  •  az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,

 

Részvételi feltételek a II. kategória, kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése esetén: 

Csapatonként 5 kg vaddisznóhúst (3 kg csontos és 2 kg színhús) és tűzifát a szervezők biztosítanak a versenyben résztvevőknek. Az ételek elkészítéséhez szükséges egyéb nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  • a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  •  a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  • az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tűzifától eltérő tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk, de az ide vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,


Kapcsolódó anyagok:

IV. Bükkaljai Mustra 2017. június 24-én

 

 

 

Legfrissebb hírek

Tegnap, 15:00

Túramanó Tábor, 2017. július 17-21.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság idén is megrendezi szokásos "Túramanó" napközis táborát általános iskolás gyerekek számára. Tovább...

Tegnap, 12:35

A Magyar Nemzeti Parkok bemutatkozása a Kaláka Fesztiválon (Június 30 – július 2)

Péntektől vasárnapig a fesztivál egyik központi helyén, az egri Eszterházy-téren hazánk tíz nemzeti parkja várja az érdeklődőket turisztikai bemutatkozó sátorral, védjegyes termelők kirakodó vásárával, természetismereti játszóházzal, kiállításokkal. Tovább...

Tegnap, 09:03

Hamarosan látogatóközpontban ismerhetjük meg a Szeleta-kultúrát Miskolcon

Fazekas Sándor földművelődésügyi miniszter és Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója június 16.-án ünnepélyes keretek között indította útjára Miskolcon a Bükk keleti kapujában lévő Szeleta Park Látogatóközpont beruházást. Tovább...

június 25., 09:49

Lápok napja

Szakvezetés a Siroki Nyírjes-tó természetvédelmi területen. Tovább...

június 23., 20:45

Szentjánosbogár séta Felsőtárkányban

A júniusi éjszakákon az erdőben egyszerre felragyogó szentjánosbogarak sokasága feledhetetlen látvány. A nőstény a talajon ül, vagy felmászik az alacsony növényekre és potrohát felgörbítve látni engedi a hasoldalán lévő világítószervét. A levegőben alacsonyan repülő hím ezt a zöldessárga fényforrást keresi, ahogyan mi is éjszakai sétánk során. Tovább...

június 23., 13:42

Diákmunka az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen

Ha a nyárra igazi kihívást keresel, ha feledhetetlenné szeretnéd tenni a 2017-es évedet, ha szereted a természetet és szereted hallatni a hangod, jelentkezz hozzánk! A világhírű Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület ökoturisztikai központjába keresünk júliusi és augusztusi munkavégzésre egyetemista és főiskolás hallgatókat. A feladat: 4-5 nap betanulási idő után egy-másfél órás túrák vezetése a Geológiai Tanösvényen. Tovább...

június 22., 10:50

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2017. június 20-tól az egész ország területét érintő tűzgyújtási tilalom lépett életbe. Tovább...

június 20., 11:15

Szakvezetés a Siroki Nyírjes-tó Természetvédelmi Területen vasárnap

Az esemény alkalmával természetvédelmi szakvezetésben vehetnek részt Sirok határában található védett tőzegmohaláp mentén 2017. június 25-én (vasárnap) Tovább...

június 19., 13:35

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését a szombati Bükkaljai Mustrára

A bogácsi Rendezvényparkban megrendezendő, a XXV. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny keretén belül megszervezett IV. Bükkaljai Mustrán 2017. június 24.-én (szombaton) főzőversenyt szervezünk, amelyre május 20-ig lehet jelentkezni. Tovább...

június 15., 16:07

Gulyásverseny a Hortobágyon

2017. június 2-3. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Hortobágyi Nonprofit Zrt. és a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozót. A magyar szürke szarvasmarha gulyákat őrző pásztorok és gulyások mérik össze fizikai és szellemi tudásukat ezen a versenyen, amelyen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság idén két csapattal is részt vett. Tapasztaltabb, idősebb párosunk – id. Varnyú Lőrinc és Purgel Szilveszter - a gulyásmesterség versenyszámaiban mérte össze tudását 11 versenypárossal. A bojtárfeladatokban való jártasságukról pedig fiatalabb versenyzőink ifj. Varnyú Lőrinc és Varnyú Dávid tettek tanúbizonyságot, 12 párossal versengve. Tovább...