• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

2017. június 19., 13:35

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését a szombati Bükkaljai Mustrára

A bogácsi Rendezvényparkban megrendezendő, a XXV. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny keretén belül megszervezett IV. Bükkaljai Mustrán 2017. június 24.-én (szombaton) főzőversenyt szervezünk, amelyre május 20-ig lehet jelentkezni.

Kategóriák:

I.      Rizling borhoz illő étel készítése.

II.     Kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése.

Az elkészített ételeket szakmai zsűri díjazza. A résztvevő csapatok és a díjazottak ajándékban részesülnek. Mind a két kategóriában készült ételeket egyforma díjazásban részesítik a szervezők:

I.  helyezett csapatok díjazása: 30.000 Ft és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósának Borostyán Vendégházában (Répáshuta) 1 hosszú hétvége a csapat számára + serleg

II. helyezett csapatok díjazása: 20.000 Ft és a csapat számára ingyenes belépők az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontba + serleg

III. helyezett csapatok díjazása: 10.000 Ft és a csapatok számára ingyenes belépők a Lillafüredi Anna barlangba + serleg


Eredményhirdetés: 2017. június 24. 16:30, a felvonulást követően a Rendezvényparkban!

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Jelentkezés szándékát kérem, jelezze a következő postai címen:

Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft.

3412 Bogács, Alkotmány u. 5.

vagy elektronikus formában a turizmus@bogacs.hu e-mail címre a jelentkezési lap megfelelő kitöltésével.

További információ:

Tel.: +36-49/534-011  E-mail: turizmus@bogacs.hu  web: www.bogacs.hu

Részvételi feltételek az I. kategória, rizling borhoz illő étel készítése esetén: 

 Tűzifát a szervezők biztosítanak. Az ételek elkészítéséhez szükséges nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében.
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  •  a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk
  • a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  •  az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,

 

Részvételi feltételek a II. kategória, kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése esetén: 

Csapatonként 5 kg vaddisznóhúst (3 kg csontos és 2 kg színhús) és tűzifát a szervezők biztosítanak a versenyben résztvevőknek. Az ételek elkészítéséhez szükséges egyéb nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  • a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  •  a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  • az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tűzifától eltérő tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk, de az ide vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,


Kapcsolódó anyagok:

IV. Bükkaljai Mustra 2017. június 24-én

 

 

 

Legfrissebb hírek

április 18., 09:31

Kaptárkő-túra Cserépváralja környékén

A kaptárkövek különleges látnivalók, természeti és kulturális értékek, melyek különös faragványainak eredete, rendeltetése még mindig rejtély. A túra során e fülkés sziklák mellett számos egyéb izgalmas természeti és kulturális érdekességet bemutatunk, melyek a hungarikum címmel elismert bükkaljai kőkultúra szerves részét képezik. Tovább...

április 17., 21:19

Helló nyár! - A Borostyán Panzió nyári ökoturisztikai csomagajánlata

Ha a nyári melegben hűvösre, nyugalomra, csendre vágyik, a Borostyán Panzió a legjobb választás. A Bükkben, az Egert Miskolccal összekötő hegyi út mellett található a panzió, amely 7 db 3 ágyas szobával várja a vendégeket. A panzió a 2018. május 15. és augusztus 20. közötti időszakra különlegs ökoturisztikai programcsomagokat állított össze, 2, illetve 3 éjszakás tartózkodásra. Tovább...

április 16., 15:12

„Ahol a fák égig érnek” Pályázat 11-15 évesek számára

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kihirdetett, 11-15 éves korosztály számára szóló „Ahol a fák ékig érnek” pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető különleges fákat és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek. A pályázat szervesen kapcsolódik a Témahét „Égig nőnek-e a fák?” című óravázlatához. Tovább...

április 16., 14:29

Megindult a kétéltűek vonulása Sástónál

Idén is, az elhúzódó téli időjárás ellenére, a korábbi évekhez hasonlóan áprilisban indult meg a kétéltűek vonulása a Mátrában. Mátrafüredet a 24. sz. főúton elhagyva, 1,5 km után érjük el Sástót, mely az kedvelt pihenőhely a Mátrában, egyben a térség legjelentősebb kétéltű szaporódóhelye. Tovább...

április 16., 11:00

Föld napi program Felsőtárkányban, április 20-án

„LEGYEN MŰANYAGMENTES A VILÁG!” Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. Magyarország az elsők között, már 1990-ben csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez. Tovább...

április 13., 20:00

Csillagséták nemzeti parkjainkban - Szilvásvárad

Esti szakvezetés a Milleniumi tanösvényen, majd a kalapati kilátónál távcsöves csillagászati megfigyelés. Csak derült égbolt esetén! Tovább...

április 10., 09:52

BNPI csapat a Szarvasűzők futóversenyen

Április 7-én volt a 28. Szarvasűzők váltófutóverseny, ami régen az egyetemisták, főiskolások versenye volt, de néhány éve megnyitották a nagyközönség előtt is. Az útvonal a Bükk területén halad, a csapatnak Egerből-Miskolcra kellett elfutnia. Tovább...

április 10., 08:28

Gyereknevelés bogaraknál és élesztőknél – és némi humán kitekintés

Az anyák napja közeledtével meghívjuk az „Egri Természetvédelmi Estek” programsorozat harmadik, s egyben „családbarát” előadására. Tovább...

április 8., 10:18

Csillagséták nemzeti parkjainkban - április 13. Péntek

Szakvezetett esti tanösvénybejárásra és csillagászati bemutatóra invitáljuk az érdeklődőket április 13-án (péntek) este 20 órától Szilvásváradon. Tovább...

április 7., 09:00

Tavaszköszöntő túra a Kerecsendi Berek-erdőben

A Kerecsendi Berek-erdő természetvédelmi terület bejárása szakvezetéssel, a helyre jellemző legszebb aspektusban, mikor odvas keltikék és egyéb tavaszi virágok szőnyege borítja az ébredő erdő talaját. Tovább...